Koliko često zaista morate čistiti WC školjku?
Koliko često zaista morate čistiti WC školjku?

Na puno toga mora se paziti kada se radi o čišćenju kuće, stana - puno je dijelova koji se moraju redovito čistiti, koliko redovito provjerite u nastavku teksta.

WC školjka je prioritet u svakom domu kada je riječ o čišćenju. No znate li koliko je često zaista morate čistiti?

Stručnjaci kažu da je dovoljno jednom tjedno temeljito očistiti WC školjku (iznutra i i izvana), pod uvjetom da se svakodnevno prođe po unutrašnjosti školjke s četkom.

Kako se čisti:

1. Čišćenje unutrašnjosti WC školjke - Zatvorite vodu u WC školjci i vodokotliću tako da se potpuno isprazni. Nanesite prah za čišćenje (boraks, soda bikarbona, sol i ulje čajevca za dezinfekciju) po unutrašnjosti školjke i, noseći zaštitne rukavice, izribajte školjku te ispod ruba koristeći spužvicu za ribanje. Poslije ribanja, dodajte 240 mililitara destiliranog alkoholnog octa. Ostavite da djeluje jedan sat, a zatim ponovno otvorite vodu.

2. Čišćenje vanjskog dijela WC školjke - Koristeći vlažnu krpu od mikrovlakana presavinutu na osmine i prah za čišćenje, počnite čistiti od vrha, odnosno od vodokotlića pa idite prema dolje. Sa svakim slijedećim korakom presavinite krpu na novu osminu kako bi uvijek bila čista.

3. Čišćenje vodokotlića - Kada se u kotliću pojavi mulj, treba ga očistiti. Ispraznite svu vodu iz vodokotlića te ulijte u njega univerzalno sredstvo za čišćenje. Ostavite da djeluje 10 do 15 minuta, a zatim izribajte koristeći grubu spužvicu ili staru četkicu za zube. Otvorite vodu i isperite vodokotlić.

Spremni na temeljito čišćenje?


Trebate li HITNO ODŠTOPAVANJE vašeg odvoda na pravom ste mjestu! RADIMO 0-24h i odštopavamo svaki odvod u bilo koje doba dana ili noći! Garantiramo dolazak u roku 2 sata na području grada Zagreba!!

POŠALJITE DIREKTAN UPIT I JAVLJAMO SE U ŠTO KRAĆEM ROKU! ---> POŠALJI UPIT.
chanel replica