Osmišljen WC bez vode!
Osmišljen WC bez vode!

Nove zanimljivosti u i oko WC-a koje redovito donosi naš Patak-O!

Znanstvenici britanskog sveučilišta Cranfield rade na razvoju zahoda koji ne treba vodu, kanalizaciju ili vanjsku energiju nego koristi nanotehnologiju za preradu ljudskog izmeta, proizvodnju čiste vode i suzbijanje zadaha.

Ovaj inovativni zahod koristi rotirajući mehanizam kako bi otpad prenio u komoru s nano elementima. Taj mehanizam sprječava neugodne mirise i uklanja otpad iz vidokruga.

“Jednom kada se izmet nađe u komori koristimo membrane koje izdvajaju vodu kao paru koja se opet može kondenzirati i ljudi je mogu koristiti u svojim domovima”, rekla je Alison Parker, vodeća istraživačica u ovom projektu, dodajući kako je ova voda čista.

Ovaj toalet je dio globalnog projekta koji je započela zaklada Billa i Melinde Gates, a namijenjen je onima koji nemaju pristup odgovarajućem toaletu kakvih je u svijetu prema UN-ovu fondu za djecu i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji 2,4 milijarde, posebice u seoskim područjima.

A sada poslom na novu intervenciju! :)


Trebate li HITNO ODŠTOPAVANJE vašeg odvoda na pravom ste mjestu! RADIMO 0-24h i odštopavamo svaki odvod u bilo koje doba dana ili noći! Garantiramo dolazak u roku 2 sata na području grada Zagreba!!

POŠALJITE DIREKTAN UPIT I JAVLJAMO SE U ŠTO KRAĆEM ROKU! ---> POŠALJI UPIT.
chanel replica