Reinvented Toilet Expo u Pekingu.
Reinvented Toilet Expo u Pekingu.

Nove zanimljivosti Patka-O su pred vama! Ovoga puta o proizvodima koji uništavaju bakterije i sprečavaju bolesti!

MILIJARDER, filantrop i osnivač Microsofta Bill Gates na pozornicu u Pekingu donio je staklenku - ljudskog izmeta.

Bio je to dio njegove prezentacije na sajmu Reinvented Toilet Expo, na kojem je predstavio nove tehnologije koje bi se trebale koristiti u WC-ima. Zaklada Billa i Melinde Gates u proteklih sedam godina potrošila je više od 200 milijuna dolara za istraživanje tih proizvoda, javlja BBC.

Gates je pomogao u organizaciji tog trodnevnog događaja u Kini, a njen predsjednik Xi Jinping proglasio je tzv. "toaletnu revoluciju" jednim od prioriteta te zemlje. Sanitarni proizvodi prikazani na sajmu predstavili su novu tehnologiju kojom se želi spriječiti razne bolesti.

"Više nije pitanje možemo li proizvesti nove sanitarne uređaje koji bi spriječili razne bolesti", rekao je Gates i dodao: "Pitanje je koliko će se brzo novi proizvodi nametnuti u svakodnevnoj uporabi".

Gates je predstavljene proizvode opisao kao "najznačajniji napredak u proizvodnji sanitarija". Istaknuo je kako staklenka izmeta može sadržavati čak 200 trilijuna rotavirusnih stanica, 20 milijardi bakterija šigela i 100 tisuća raznih parazita.

Gatesova zaklada rekla je kako se nada da će moderne WC školjke najprije ugraditi u javne ustanove poput škola, a njihova cijena će postepeno padati pa će biti dostupni i u kućanstvima.


Trebate li HITNO ODŠTOPAVANJE vašeg odvoda na pravom ste mjestu! RADIMO 0-24h i odštopavamo svaki odvod u bilo koje doba dana ili noći! Garantiramo dolazak u roku 2 sata na području grada Zagreba!!

POŠALJITE DIREKTAN UPIT I JAVLJAMO SE U ŠTO KRAĆEM ROKU! ---> POŠALJI UPIT.
chanel replica