Patak-O doznaje!
Patak-O doznaje!

Ni korona ni potres ne sprječavaju Patak-o vrijedan tim da svaki dan izlazi na hitne intervencije te riješava srodne mu probleme u roku i na zadovoljstvo klijenata.

Između intervencija odštopavanja Patak-O nađe i vrijeme da zabavi i informira svekoliko pučanstvo svojim redovitim objavama.

Danas donosi 6 grešaka u higijeni, a koje bismo što prije trebali prestati raditi. Pa da krenemo.

1. Prečesto se kupate i tuširate
Iako zvuči nelogično, prečesto tuširanje jednako je loše kao i da se uopće ne tuširate. Tim stručnjaka sa Sveučilišta Columbia tvrdi da previše tuširanja isušuje vašu kožu i ostavlja pukotine u njoj, što olakšava mikrobima da uđu u vaše tijelo. Preporučuje se da se ne tuširate više od jednom dnevno.

2. Ne perete ruke prije odlaska na toalet
Bakterije se ne nalaze samo na WC-u nego i posvuda po kući. To znači da su se, ako dugo niste oprali ruke, bakterije nakupile po njima. U tom slučaju, pri odlasku na WC rukama na intimne dijelove prenosite opasne mikrobe. Stoga je pranje ruku prije odlaska na WC jednako važno kao i pranje ruku nakon obavljanja nužde.

3. Vodu puštate vrhovima prstiju
WC je očito jedno od najprljavijih mjesta u stanu, a istraživanja pokazuju da su čak i 90 minuta nakon ispiranja školjke bakterije i dalje tu. Stoga nemojte pritiskati gumb na kotliću vrhovima prstiju, nego člankom. Time ćete spriječiti i prijenos bakterija na stvari koje biste mogli dodirnuti prije pranja ruku.

4. Predugo spavate na istom jastuku
Jastuci su pravi raj za grinje i plijesan, a ako imate problema s kožom, trebali biste razmisliti je li to zbog jastuka. Grinje mogu izazvati alergije i probleme s respiratornim sustavom. Preporučuje se i redovito pranje jastučnica i jastuka.

5. Spavate s ljubimcima
Čak i tijekom noći morate paziti na higijenu, a stručnjaci ne preporučuju da spavate u istom krevetu s ljubimcima. Čak i oni najčišći na svom krznu prenose bakterije.

6. Perete lice sapunom
Umjesto da vam očisti lice, sapun vam može začepiti pore i izazvati upale. Dermatolozi naglašavaju da sapun uopće nije namijenjen pranju lica, već narušava pH razinu kože i narušava njenu otpornost na bakterije.

Uz malo korisnih savjeta Patak-O preporuča redovito praćenje objava nadležnog stožera za COVID-19 pandemiju te apelira na daljnje strpljenje i razumijevanje!

Zajedno smo jači!


Trebate li HITNO ODŠTOPAVANJE vašeg odvoda na pravom ste mjestu! RADIMO 0-24h i odštopavamo svaki odvod u bilo koje doba dana ili noći! Garantiramo dolazak u roku 2 sata na području grada Zagreba!!

POŠALJITE DIREKTAN UPIT I JAVLJAMO SE U ŠTO KRAĆEM ROKU! ---> POŠALJI UPIT.
chanel replica